Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over De Rijtuigenloods? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen met alle antwoorden.

Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons. We helpen je graag verder!

 • Wat kost het om een evenement te organiseren bij De Rijtuigenloods?

  U organiseert al een congres vanaf € 53,50 per persoon en een feestavond voor € 49,95 per persoon. Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden.

 • Kan ik langskomen voor een rondleiding?

  Dat kan zeker! Onze medewerkers leiden u graag rond door de locatie, zodat u een goed beeld krijgt van de ruimtes en de sfeer. Ook gaan zij graag om de tafel om uw wensen en eisen te inventariseren en de mogelijkheden te bespreken. Op basis hiervan maken wij een offerte op maat.

 • Wij zijn gebonden aan een datum; is De Rijtuigenloods dan beschikbaar?

  Wanneer de datum bekend is kunnen wij vrijblijvend een optie voor u plaatsen.

 • We hebben speciale wensen voor de horeca invulling. Kunnen jullie hierin meedenken?

  Met De Preuverie hebben wij onze eigen horeca in beheer. Zo kunnen wij flexibel meedenken in de wensen en budget omtrent de culinaire invulling. Mocht er een bepaald thema zijn dan brainstormen we graag mee.

 • Ik verwacht voor mijn event 200 personen. Is de ruimte dan niet te leeg?

  De Rijtuigenloods is flexibel in te richten. Door middel van treinrijtuigen en het inhangen van voile doeken kunnen we de ruimte kleiner maken. Indien het aantal personen toch omhoog gaat passen we de indeling weer aan. Op deze manier biedt De Rijtuigenloods voor elke groepsgrootte een passende ruimte!

 • Hoe zit het met parkeren?

  De Rijtuigenloods beschikt over ruime en gratis parkeergelegenheid op eigen terrein. Om dit in goede banen te leiden verzorgen wij parkeerbegeleiding die de gasten netjes ontvangen en een parkeerplaats toewijzen. Er zijn geen restricties qua maximale doorrijhoogte. Indien gewenst verzorgen wij mindervaliden parkeerplaatsen.

 • Ik verwacht gasten met het openbaar vervoer. Is De Rijtuigenloods goed te bereiken?

  De Rijtuigenloods ligt op 200 meter van station Amersfoort Centraal; een belangrijk knooppunt in het spoorvervoer tussen de Randstad en Noord- en Oost-Nederland. Ook vertrekken vanaf hier diverse bussen.

 • Is de locatie toegankelijk voor mindervaliden?

  De Rijtuigenloods is gelijksvloers  zodat u zich prettig kunt verplaatsen. Daarnaast is het merendeeel van de subruimtes goed bereikbaar, m.u.v. de historische treinrijtuigen. De locatie beschikt over een invalidentoilet.

 • Wanneer kan ik jullie bereiken?

  De Rijtuigenloods is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag  van 09.00 tot 17.30 uur.  Buiten deze tijden kunt u ons bereiken via het contactformulier

 • Wat is de dichtstbijzijnde overnachtingsmogelijkheid?

  Op loopafstand van De Rijtuigenloods treft u een tweetal hotels aan. NH Amersfoort (114 kamers) en Mercure Hotel Amersfoort Centre (142 kamers). Op korte rijafstand zijn diverse andere hotels gevestigd.

 • Is de Rijtuigenloods een duurzame locatie?

  De Rijtuigenloods heeft het gouden Green Key certificaat . De Green Key, die een bronzen, zilveren en gouden variant heeft, is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg in hun bedrijf. Inmiddels hebben wij in 2016 voor het 6e jaar op rij het gouden certificaat ontvangen.

 • Mag je roken in De Rijtuigenloods?

  Vanaf 1 juli 2008 is De Rijtuigenloods volledig rookvrij. Hiermee volgen wij de Tabakswet die op 1 juli 2008 in heel Nederland van kracht werd en waarmee alle horecagelegenheden en openbare ruimtes geheel rookvrij zijn geworden. Buiten op het parkeerterrein hebben wij een rookwagon waar overdekt gerookt kan worden.

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in.