Inspirerende locatie voor een onvergetelijke congres

Inspireer bezoekers van jullie congres, symposium of zakelijke bijeenkomst met een unieke locatie die tot de verbeelding spreekt. En het liefst een locatie die de gasten al bij binnenkomst het wow-gevoel bezorgt. De Rijtuigenloods biedt met zijn 100 jaar en vroegere bestemming als onderhoudsloods voor rijtuigen een prachtig decor voor ieder congres. De rails door de locatie, de takels in het dak en de monumentale rolbrug op de parkeerplaats zijn prachtige decoratieve elementen. Een industrieel rijksmonument waar de historie tastbaar is, maar de faciliteiten hypermodern.

De locatie beschikt over 3300 m2 gelijkvloers oppervlak met een grote plenaire zaal en vijftien subruimtes. Zo zijn onze oude treinwagons perfect voor bijvoorbeeld workshops, debatten en subsessies. Bovendien is De Rijtuigenloods centraal gelegen in Nederland.

Alle voordelen op een rij

 • Verschillende opstellingen
  De Rijtuigenloods is in meerdere ruimtes op te delen zodat een een plenaire setting, subsessies, workshops en VIP-ontvangst tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. Er zijn 16 zalen waaronder originele treinrijtuigen voor de optimale beleving van de locatie. De grootste ruimte is 2850 m² en daarnaast zijn er subzalen aanwezig van 30 m² tot 150 m².
 • Full-service locatie
  Onze ervaren eventmanagers denken graag mee over een inhoudelijk sterk programma, entertainment, de locatie-indeling, inrichting en de culinaire & technische invulling. Zo organiseren we samen een geslaagde congres in De Rijtuigenloods.

  Heb je nog iets anders nodig? Ons team bespreekt graag alle mogelijkheden.
 • Exclusiviteit
  Je huurt De Rijtuigenloods altijd exclusief en beschikt de hele dag over het complete gebouw. Dit betekent dat jullie de locatie flexibel kunnen inrichten in de gewenste stijl.
 • Goed bereikbaar
  De Rijtuigenloods ligt centraal in Nederland en is goed bereikbaar via de A1 of A28. Bij aankomst kunnen jouw gasten parkeren op eigen terrein met aanwezige parkeerbegeleiding, en wel in hartje Amersfoort onder de rook van Utrecht.

  Kom je liever met het openbaar vervoer? Ook dat is geen probleem, De Rijtuigenloods ligt op 500 meter loopafstand van station Amersfoort Centraal.
 • Voldoende capaciteit
  De Rijtuigenloods heeft een capaciteit van 200 tot 2000 personen, ook de garderobe is geschikt voor dit aantal. Daarnaast is er een 8 meter lange registratiebalie aanwezig, zodat een vlotte doorstroom geen enkel probleem is.
 • De Rijtuigenloods is duurzaam
  De Rijtuigenloods beschikt over een gouden Green Key, wat waarborgt dat aan de strengste eisen op het gebied van duurzaamheid is voldaan. Deze Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die aantoonbaar bezig zijn met de milieuzorg binnen het bedrijf. Meer weten? Kijk op www.kmvk.nl

Impressies van congressen in De Rijtuigenloods

 

 

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in.