Inspireer tot 2.000 congresbezoekers

Grote congreszaal en 15 subruimtes

Organiseer jouw congres in De Rijtuigenloods, de best bereikbare industriële congreslocatie van Nederland. Je beschikt over een plenaire congreszaal met capaciteit voor 2.000 congresbezoekers en 15 flexibel inzetbare subruimtes voor 10 tot 120 personen.

Industrieel rijksmonument

Maar wat dit congrescentrum écht uniek maakt? Dat zijn de looks. Je proeft ruim 100 jaar spoorhistorie. Overal in dit industriële rijksmonument kom je namelijk authentieke spoorelementen tegen, zoals historische treinwagons.

Moderne faciliteiten en deskundige ondersteuning

De congreszaal van De Rijtuigenloods is gelijkvloers. Je kunt er verschillende congressettingen realiseren. Podia, schermen, licht- en geluidstechniek, een registratiebalie, cateringcorners; het staat allemaal voor je klaar. In de voorbereiding krijg je bovendien ondersteuning van een ervaring congresteam, dat je adviseert en inspireert met de beste ideeën van de tientallen congressen die in De Rijtuigenloods plaatsvonden.

Alle voordelen op een rij

 • Verschillende opstellingen
  De Rijtuigenloods is in meerdere ruimtes op te delen zodat een een plenaire setting, subsessies, workshops en VIP-ontvangst tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. Er zijn 16 zalen waaronder originele treinrijtuigen voor de optimale beleving van de locatie. De grootste ruimte is 2850 m² en daarnaast zijn er subzalen aanwezig van 30 m² tot 150 m².
 • Full-service locatie
  Onze ervaren eventmanagers denken graag mee over een inhoudelijk sterk programma, entertainment, de locatie-indeling, inrichting en de culinaire & technische invulling. Zo organiseren we samen een geslaagde congres in De Rijtuigenloods.

  Heb je nog iets anders nodig? Ons team bespreekt graag alle mogelijkheden.
 • Exclusiviteit
  Je huurt De Rijtuigenloods altijd exclusief en beschikt de hele dag over het complete gebouw. Dit betekent dat jullie de locatie flexibel kunnen inrichten in de gewenste stijl.
 • Goed bereikbaar
  De Rijtuigenloods ligt centraal in Nederland en is goed bereikbaar via de A1 of A28. Bij aankomst kunnen jouw gasten parkeren op eigen terrein met aanwezige parkeerbegeleiding, en wel in hartje Amersfoort onder de rook van Utrecht.

  Kom je liever met het openbaar vervoer? Ook dat is geen probleem, De Rijtuigenloods ligt op 500 meter loopafstand van station Amersfoort Centraal.
 • Voldoende capaciteit
  De Rijtuigenloods heeft een capaciteit van 200 tot 2000 personen, ook de garderobe is geschikt voor dit aantal. Daarnaast is er een 8 meter lange registratiebalie aanwezig, zodat een vlotte doorstroom geen enkel probleem is.
 • De Rijtuigenloods is duurzaam
  De Rijtuigenloods beschikt over een gouden Green Key, wat waarborgt dat aan de strengste eisen op het gebied van duurzaamheid is voldaan. Deze Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die aantoonbaar bezig zijn met de milieuzorg binnen het bedrijf. Meer weten? Kijk op www.kmvk.nl

Downloads

Sneak preview van het congrescentrum

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!