Industriële evenementenlocatie met karakter

De Rijtuigenloods in Amersfoort is een grote industriële evenementenlocatie met een historisch karakter. Met een capaciteit tot 2000 personen en meerdere, flexibel inzetbare subruimtes leent dit rijksmonument zich perfect voor middelgrote en grote evenementen. Van congres tot symposium en van beurs tot feest. De Rijtuigenloods beschikt over alle voorzieningen en faciliteiten die nodig zijn voor een geslaagd event!

Gelegen op een monumentaal spoorcomplex

De Rijtuigenloods maakt onderdeel uit van de Wagenwerkplaats, een industrieel spoorcomplex waar vanaf 1900 decennialang rijtuigen van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HIJSM) en de NS onderhouden werden. Het terrein staat vol met kroonjuwelen van de industriële revolutie in Nederland, allemaal van de hand van de beroemde architect Dirk Margadant. In en om De Rijtuigenloods herinneren de originele spoorrails, de takels aan het dak en de monumentale rolbrug op de parkeerplaats nog aan een verleden vol robuust staal en stomende paardenkrachten.

image

Voorzien van een duurzaamheidskeurmerk

De Rijtuigenloods is in het bezit van een gouden Green Key. Green Key is hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Het garandeert u dat we er alles aan doen om het milieu te sparen, zonder dat u en uw gasten inleveren op comfort en kwaliteit. De Rijtuigenloods ondersteunt en initieert bovendien initiatieven om maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen haar organisatie op de agenda te houden. 

Faciliteiten

 • Horecamogelijkheden
  Vaak legt eten en drinken de basis voor een succesvol feest of evenement. We hebben het dan over ingrediënten als kwaliteit, presentatie en bediening die naadloos aansluiten bij uw thema of concept. Omdat dit nauw luistert, werkt De Rijtuigenloods voor elke festiviteit - groot of klein - samen met De Preuverie.
 • Techniek
  Alle ruimtes en zalen in De Rijtuigenloods zijn voorzien van geavanceerd audiovisuele apparatuur bestaande uit een projectiescherm met beamer of plasmaschermen en een geluidsinstallatie. Daarnaast is de gehele locatie voorzien van sfeerverlichting en achtergrondmuziekfaciliteiten. Wanneer uw evenement extra voorzieningen nodig heeft, laten wij dit verzorgen door onze technische partner. Wij adviseren u hierin graag.
 • Styling
  De Rijtuigenloods en al haar ruimtes zijn ingericht met een trendy meubilairlijn, bestaande uit registratiebalies, congresstoelen, statafels, cateringbuffetten en bistrozitjes. Onze medewerkers denken graag mee in het verzorgen van aanvullende elementen passend bij de totale uitstraling van uw evenement. Denk hierbij aan lopers, bloemdecoratie of loungemeubilair.
 • Hotels
  Op loopafstand van De Rijtuigenloods treft u een tweetal hotels aan. NH Amersfoort (114 kamers) en Mercure Hotel Amersfoort Centre (142 kamers). Op korte rijafstand zijn diverse andere hotels gevestigd.
 • Digitale Diensten
  Online services zijn voor veel evenementen niet weg te denken. De Rijtuigenloods beschikt over een glasvezelnetwerk. Tal van configuraties zijn te realiseren zoals livestreaming of interactie met deelnemers via een stemsysteem. Indien gewenst richten wij een back-office in met bijvoorbeeld printfaciliteiten. Wij zorgen ervoor dat u altijd in de lucht bent!

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!