Jouw congres in een industrieel rijksmonument

Ruimte voor 2.000 bezoekers

Op zoek naar een inspirerende congreszaal in Utrecht en omgeving? Dan zit je goed in De Rijtuigenloods. In deze industriële congreslocatie beschik je over een grote congreszaal en 15 subruimtes. Perfect voor congressen met 200 tot 2.000 bezoekers. De congreslocatie ligt naast Station Amersfoort Centraal en is dus goed bereikbaar vanuit Utrecht.

Inspirerend gebouw en interieur

Het congrescentrum ligt op een monumentaal, industrieel spoorcomplex. De Rijtuigenloods zelf is een rijksmonument met een rijke historie. In en om de congreszaal zijn veel authentieke elementen bewaard gebleven. Stalen balken, spoorrails en historische treinwagons geven deze congreslocatie dichtbij Utrecht een uniek karakter.

Alle faciliteiten voor jouw congres

De grote congreszaal van De Rijtuigenloods is gelijkvloers. Je kunt hier verschillende congres- en podiumopstellingen realiseren. In de congreszaal hangt moderne showverlichting en geluidsapparatuur. Ook alle andere congresfaciliteiten zijn in huis: van cateringcorners tot een registratiebalie. Bovendien staan ervaren congresadviseurs klaar om jou te ondersteunen bij de organisatie van je congres. Ze denken graag mee over bijvoorbeeld de beste zaalindeling of een cateringconcept dat aansluit bij jouw congres. Tijdens het congres zelf worden je gasten ontvangen door een gastvrije congrescrew.

Nieuwsgierig naar deze congreszaal dichtbij Utrecht? Ontdek de mogelijkheden voor jouw congres tijdens een vrijblijvende rondleiding.

Alle voordelen op een rij

 • Verschillende opstellingen
  De Rijtuigenloods is in meerdere ruimtes op te delen zodat een een plenaire setting, subsessies, workshops en VIP-ontvangst tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. Er zijn 16 zalen waaronder originele treinrijtuigen voor de optimale beleving van de locatie. De grootste ruimte is 2850 m² en daarnaast zijn er subzalen aanwezig van 30 m² tot 150 m².
 • Full-service locatie
  Onze ervaren eventmanagers denken graag mee over een inhoudelijk sterk programma, entertainment, de locatie-indeling, inrichting en de culinaire & technische invulling. Zo organiseren we samen een geslaagde congres in De Rijtuigenloods.
  Heb je nog iets anders nodig? Ons team bespreekt graag alle mogelijkheden.
 • Exclusiviteit
  Je huurt De Rijtuigenloods altijd exclusief en beschikt de hele dag over het complete gebouw. Dit betekent dat jullie de locatie flexibel kunnen inrichten in de gewenste stijl.
 • Goed bereikbaar
  De Rijtuigenloods ligt centraal in Nederland en is goed bereikbaar via de A1 of A28. Bij aankomst kunnen jouw gasten parkeren op eigen terrein met aanwezige parkeerbegeleiding.
  Kom je liever met het openbaar vervoer? Ook dat is geen probleem, De Rijtuigenloods ligt op 500 meter loopafstand van station Amersfoort Centraal.
 • Voldoende capaciteit
  De Rijtuigenloods heeft een capaciteit van 200 tot 2000 personen, ook de garderobe is geschikt voor dit aantal. Daarnaast is er een 8 meter lange registratiebalie aanwezig, zodat een vlotte doorstroom geen enkel probleem is.
 • De Rijtuigenloods is duurzaam
  De Rijtuigenloods beschikt over een gouden Green Key, wat waarborgt dat aan de strengste eisen op het gebied van duurzaamheid is voldaan. Deze Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die aantoonbaar bezig zijn met de milieuzorg binnen het bedrijf. Meer weten? Kijk op www.kmvk.nl

Impressie congreslocatie Utrecht

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!