Ruimte voor 2.000 bezoekers

Groots en goed bereikbaar

De Rijtuigenloods is een inspirerende congreslocatie in Amersfoort. In de plenaire congreszaal is ruimte voor 2.000 congresbezoekers. Ook beschik je over 15 multifunctionele subruimtes met een capaciteit van 10 tot 120 personen. De Rijtuigenloods ligt naast station Amersfoort Centraal. Zo is jouw congres in Amersfoort perfect bereikbaar!

Industriële congreslocatie
Ook qua uitstraling geeft De Rijtuigenloods jouw congres in Amersfoort een boost. De Rijtuigenloods is namelijk een rijksmonument. In en om het congrescentrum zijn veel authentieke industriële details bewaard gebleven. Van de spoorrails en de historische treinwagons tot het stoere dak met zijn takels en de monumentale rolbrug op het parkeerterrein.

Ondersteuning voor jouw congres

Neem wel snel een optie op de datum van jouw congres, want De Rijtuigenloods is een populair congrescentrum in Amersfoort. Dat heeft ook voordelen. Ervaring bijvoorbeeld. Een team van deskundige congresadviseurs deelt graag de best practices van eerdere congressen. Bovendien zijn alle faciliteiten voor jouw congres al in huis. Van podia tot schermen, van geluidsapparatuur tot showverlichting en van een registratiebalie tot foodcorners. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan snel in Amersfoort langs voor een rondleiding in deze inspirerende industriële congreslocatie.

Alle voordelen op een rij

 • Verschillende opstellingen
  De Rijtuigenloods is in meerdere ruimtes op te delen zodat een een plenaire setting, subsessies, workshops en VIP-ontvangst tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. Er zijn 16 zalen waaronder originele treinrijtuigen voor de optimale beleving van de locatie. De grootste ruimte is 2850 m² en daarnaast zijn er subzalen aanwezig van 30 m² tot 150 m².
 • Full-service locatie
  Onze ervaren eventmanagers denken graag mee over een inhoudelijk sterk programma, entertainment, de locatie-indeling, inrichting en de culinaire & technische invulling. Zo organiseren we samen een geslaagde congres in De Rijtuigenloods.
  Heb je nog iets anders nodig? Ons team bespreekt graag alle mogelijkheden.
 • Exclusiviteit
  Je huurt De Rijtuigenloods altijd exclusief en beschikt de hele dag over het complete gebouw. Dit betekent dat jullie de locatie flexibel kunnen inrichten in de gewenste stijl.
 • Goed bereikbaar
  De Rijtuigenloods ligt centraal in Nederland en is goed bereikbaar via de A1 of A28. Bij aankomst kunnen jouw gasten gratis parkeren op eigen terrein met aanwezige parkeerbegeleiding.
  Kom je liever met het openbaar vervoer? Ook dat is geen probleem, De Rijtuigenloods ligt op 500 meter loopafstand van station Amersfoort Centraal.
 • Voldoende capaciteit
  De Rijtuigenloods is een lekker ruim conferentiecentrum in Amersfoort. De locatie heeft een capaciteit van 200 tot 2000 personen, ook de garderobe is geschikt voor dit aantal. Daarnaast is er een 8 meter lange registratiebalie aanwezig, zodat een vlotte doorstroom geen enkel probleem is.
 • Lekker duurzaam
  De Rijtuigenloods is voor een monumentaal pand verrassend duurzaam. De stroom komt van zonnepanelen op het dak, de temperatuur is per ruimte te regelen en het interieur is grotendeels gemaakt van hergebruikte materialen. Ook heeft dit conferentieoord in Amersfoort een afvalreductieprogramma. De Rijtuigenloods beschikt dan ook over een gouden Green Key, het hoogst haalbare duurzaamheidskeurmerk voor congreslocaties!

Impressie congreslocatie Amersfoort

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!