Sinterklaasfeest 'vergeten' kind in De Rijtuigenloods

Zo’n 500 kwetsbare kinderen vierden zondagmiddag in De Rijtuigenloods een groot feest met Sinterklaas en zijn pieten. Het feest van de goedheiligman werd georganiseerd door Stichting Het Vergeten Kind. Die zet zich in voor kinderen die leven in een gezin dat onder de armoedegrens zit of andere problemen heeft. De Rijtuigenloods werkte belangeloos mee aan dit event.

De ambassadeurs van de stichting, Natasja Froger en actrice Saar Koningsberger, genoten van de blije kindergezichten. Froger: ,,Een sinterklaasfeest voor kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is is heel belangrijk. Elk kind heeft recht op een sinterklaasfeest, ongeacht waar je vandaan komt en of je ouders het wel of niet kunnen betalen. Daar waar Sinterklaas en zijn pieten binnenkomen zie je de kinderen glunderen. Dat is magisch om te zien.’’

Na de sinterklaasvoorstelling kregen alle kinderen een cadeau mee naar huis. Dit jaar was voor de vijfde keer ook De Sint Express Tour. Kinderen en hun ouders konden vanaf Enschede en Zwolle instappen. De trein bracht ze naar Amersfoort.

Stichting het Vergeten Kind

Volgens Carina Noordervliet zet de stichting zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in probleemgezinnen. ,,Denk aan verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen en/of leven onder de armoedegrens. Deze kinderen zijn erg kwetsbaar. We strijden voor een Nederland waarin elk kind zich kind voelt. Daar hoort een fantastisch sinterklaasfeest bij.”

Meer informatie via hetvergetenkind.nl

Op deze pagina:
Sinterklaasfeest 'vergeten' kind in De Rijtuigenloods

Sinterklaasfeest Het Vergeten Kind

Overige artikelen

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!