Tips bij het organiseren van een zakelijk evenement

Een zakelijk evenement organiseren? Daar komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Je wilt je bezoekers namelijk een onvergetelijke dag bieden. Om je hier een handje bij te helpen hebben we een aantal tips op een rij gezet!

Goede voorbereiding
Voor een groot evenement dien je de nodige voorbereidingen te treffen. Begin op tijd met het organiseren, denk goed na over de boodschap en het doel van je evenement. Maak een keuze voor het type evenement dat je gaat organiseren. Zo kun je kiezen voor een klantendag, bedrijfsfeest, beurs of congres. Afhankelijk van het type evenement bepaal je de verdere invulling op de vloer en kies je een bijpassende locatie.

Wie is je bezoeker?
Het is een must om te weten wie je doelgroep is en waar zijn behoefte aan hebben. Zo kun je het evenement personaliseren, de invulling beter bepalen en weet je voor wie je het uiteindelijk doet. Op deze manier zorg je voor de perfecte match tussen je bezoekers en de beleving van je evenement. Meer bezoekers ontvangen? Download de whitepaper en ontdek 7 cruciale tips.

Kies een geschikte locatie
Om je zakelijk evenement te laten slagen is een passende locatie het allerbelangrijkst. De Rijtuigenloods is een uitstekende optie voor een zakelijk evenement. De industriële sfeer zal de beleving bij je bezoekers direct versterken. Daarnaast zijn alle faciliteiten aanwezig op de locatie zelf, dat scheelt een hoop stress en geregel. En in de grootste ruimte is maar liefst plek voor 2.000 bezoeker! Daarnaast is de locatie door de centrale ligging goed bereikbaar met de auto of met openbaar vervoer vanuit alle hoeken van het land. De locatie ligt op 5 minuten loopafstand van station Amersfoort. 

Foodbeleving
Naast alle indrukken van een evenement zorgen heerlijke hapjes en drankjes voor de totale beleving. Een evenement is namelijk pas echt een succes als er goed gegeten wordt! Zo kun je in de Rijtuigenloods bijvoorbeeld kiezen voor petit fours als tussendoortje, luxe belegde broodjes als lunch of een uitgeserveerd diner in de avond. Onze chef denk graag met je mee over de precieze invulling en wat het beste past bij jouw type evenement en bezoeker. Tip: het is handig om te kiezen voor een all-in locatie die een totaalconcept biedt. Dit scheelt je namelijk veel tijd (en stress) als je met één partij alle zaken van je evenement kunt regelen. Bovendien is het duurzamer en is het eindresultaat vaak beter.

All-in locatie
Een goede voorbereiding geeft rust. Zorg ervoor dat jij als organisator op de dag van het evenement een vrije rol hebt, zodat je een onverwachte situatie snel kunt oppakken. Daarnaast is het fijn dat je met een partij werkt die je hierbij helpt. Bij de Rijtuigenloods werken we met een bekwame partymanager die de locatie van binnen en buiten kent. Voor ons geldt, 'Het evenement is pas geslaagd als de opdrachtgever en bezoekers tevreden zijn'.

Zelf een zakelijk evenement organiseren? Neem contact op, wij helpen je graag op weg!

Op deze pagina:
Tips bij het organiseren van een zakelijk evenement

Overige artikelen

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!