Op zoek naar de juiste match

Een evenement organiseren vereist soms wat advies. Want je wilt natuurlijk een locatie die past bij je bedrijf en een evenement dat door bezoekers niet gauw wordt vergeten. Onze salesafdeling helpt opdrachtgevers graag verder in de zoektocht naar hét perfecte evenement. Hoe dat in zijn werk gaat? Marieke Roskam, één van onze enthousiaste salesmedewerkers, vertelt meer!

Het passende plaatje voor de opdrachtgever
Er komen iedere dag aanvragen binnen voor evenementen. “Het is belangrijk om deze aanvragen op de juiste manier op te volgen”, zegt Marieke. “Hiervoor moeten we eerst de opdrachtgever en het bedrijf kennen en weten wat hierbij past en wat de wensen zijn. Ook checken we meteen de beschikbaarheid en de mogelijkheden met het budget van de opdrachtgever.” Kort samengevat zorgt de salesafdeling ervoor dat de locatie past bij het evenement. “We zoeken altijd de perfecte match!”

Van aanvraag naar uitvoering
“Als we zeker weten dat De Rijtuigenloods dé locatie is die de opdrachtgever zoekt, is het tijd om een passende offerte te maken. Deze wordt na akkoord omgezet naar een opdracht. En dan gaan we echt aan de slag! Het draaiboek dat we vervolgens maken is de leidraad voor het evenement. Hier kunnen de medewerkers tijdens de voorbereiding en op de dag zelf altijd op terugvallen.” In het draaiboek wordt de dag tot in de puntjes vastgelegd. Bijvoorbeeld hoe laat de opbouw begint, maar ook welke heerlijke hapjes er wanneer uitgedeeld gaan worden.

Een groots evenement
Wat De Rijtuigenloods onderscheidt van andere evenementenlocaties? “Onze gastvrijheid en klantgerichtheid zijn echte pluspunten, maar de locatie onderscheidt zich voornamelijk door zijn unieke, industriële karakter. Er is voor iedere organisatie wel een passende ruimte op de Wagenwerkplaats. We hebben bijvoorbeeld Het Centraal Ketelhuis & Het Oude Magazijn, heel geschikt voor kleinschalige evenementen met groepen tot 150 personen. De Rijtuigenloods is juist dé industriële locatie voor grotere evenementen tot 2000 personen. Zo hebben we voor iedere opdrachtgever iets klaarstaan.”

Wat is er zo leuk aan werken op de afdeling Sales?
“Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling”, vertelt Marieke. “Ik heb heel veel contact met mensen en daar hou ik van. Na dat contact is het ontzettend leuk als de opdrachtgever ons een gave opdracht geeft: een prachtevenement neerzetten.” Marieke kan ook genieten van de afspraken op de mooie locaties. “Ik ben echt trots op onze locatie”, zegt ze. “En dat maakt dit werk natuurlijk nóg leuker.”

Ook een vrijblijvend gesprek voeren over de mogelijkheden? Neem contact op met Marieke!

Op deze pagina:
Op zoek naar de juiste match

Overige artikelen