Eventplanner? Gebruik deze 5 vaardigheden!

Een congres voor zakenrelaties, een grote bijeenkomst met het personeel of een productlancering; ieder evenement vraagt om een goede voorbereiding, maar vooral ook om de juiste vaardigheden tijdens het evenement zelf. Gebruik deze vijf tips!

1. Zet sociale vaardigheden in
Jij bent de schakel tussen de klant en de locatie en daarvoor heb je je sociale vaardigheden hard nodig. Een luisterend oor om van de klant of het management te begrijpen wat de verwachtingen zijn van het evenement. Enthousiasmeer om die verwachtingen vervolgens waar te maken door ze juist te vertalen naar een correcte invulling van de dag.

2. Gebruik je energie om het team aan te sturen
Bij het organiseren van een evenement ben je nooit klaar. Alles is continu in beweging en daarom moet jij met veranderingen om kunnen gaan en je energie behouden. Jij bent degene die ook op stressmomenten vol enthousiasme blijft werken aan de voorbereiding. Genoeg energie is hard nodig om alles tot in de puntjes te regelen en ervoor te zorgen dat tijdens het evenement alles goed verloopt.

3. Wees altijd creatief en innovatief
Om een succesvolle eventplanner te zijn moet je dingen anders doen, onderscheidend zijn. Dat vereist innovatie en creativiteit. Ben jij iemand die altijd buiten de kaders denkt? Benut deze vaardigheid in je functie als eventplanner om een onderscheidend en uniek evenement neer te zetten. Tijdens het evenement zelf is creativiteit nodig om problemen en uitdagingen op een creatieve manier op te lossen.

4. Gebruik je organisatorische vaardigheden
Alles voor het evenement moet naadloos worden geregeld, zodat elke stap in de organisatie en op de dag zelf snel wordt gezet. Je leidt de organisatie van het evenement en koppelt dit altijd terug naar de opdrachtgever. Stel prioriteiten in de waslijst van taken zodat je in een beperkte periode zoveel mogelijk kunt bereiken.

5. Ken de technologische ontwikkelingen
De technologische ontwikkelingen gaan heel snel en het is als organisator belangrijk om die ontwikkelingen in de gaten te houden en te begrijpen. Dit helpt bij de keuze voor middelen tijdens het evenement, maar ook om (interne) processen te versnellen. Vandaag de dag hebben eventplanners toegang tot een breed scala aan software, zoals ticketplatforms om tickets te verkopen, software om een plattegrond te maken en online tools voor de personeelsplanning.

Heb je hulp nodig bij het plannen van je event? Neem dan contact met ons op!

Op deze pagina:
Eventplanner? Gebruik deze 5 vaardigheden!

Overige artikelen

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!