De voordelen van een industriële locatie

Industriële locaties zijn populair! Niet gek als je bedenkt dat industriële locaties vaak een unieke look & feel hebben. We zetten alle voordelen van een industriële locatie op een rij.

1. Versterkt de beleving van je bezoekers
Een goed begin is het halve werk! Al bij binnenkomst zijn bezoekers verrast door de historische en tegelijkertijd stoere uitstraling van een industriële locatie. De unieke uitstraling en bijzondere elementen van deze locaties versterken het gevoel van exclusiviteit. En dat is nu net wat je met een evenement wilt bereiken; jouw gasten het gevoel geven dat ze op een unieke plek zijn. Ook de omgeving van industriële locaties is vaak uniek. Denk aan De Wagenwerkplaats, het historische terrein waarop De Rijtuigenloods zich bevindt.

2. Geen zorgen om de inrichting
Een industriële locatie is al een plaatje op zich; je hebt weinig nodig om de locatie nog mooier te maken. Vaak zijn industriële locaties voorzien van authentieke elementen die doen denken aan de historie. Bij De Rijtuigenloods denk je door de hoge constructie en de spoorelementen aan de tijd dat hier nog goederenwagons opgeknapt werden. Wist je dat de oude treinwagons nog steeds worden ingezet als subruimte? De inrichting van industriële locaties geven je evenement een unieke uitstraling. Daardoor heb jij meer tijd om je te richten op de andere onderdelen van het evenement: sprekers, entertainment en de juiste dagindeling.

Twijfel je nog welke hapjes en wat voor entertainment het beste past bij jouw evenement? We helpen je graag bij de perfecte invulling van de dag! Neem contact met ons op.

3. Genoeg ruimte voor je evenement
Industriële locaties hebben vaak een rijke historie. Vroeger werden ze gebruikt om producten te fabriceren of andere industriële werkzaamheden uit te voeren. Deze locaties werden vaak gebouwd met een hoog dak dat zorgt voor een ruimtelijke uitstraling. Daarnaast beschikten de fabrieken van vroeger over grote ruimtes, waar je nu tijdens je evenement van profiteert. Door de ruimte die je tot je beschikking hebt, zijn deze locaties heel geschikt voor grote groepen.

4. Duurzaamheid
Een locatie die vroeger werd gebruikt voor industriële werkzaamheden, het risico liep gesloopt te worden en nu als evenementenlocatie een tweede leven krijgt. Dat is natuurlijk een mooi verhaal om tegen je gasten te vertellen! Industriële locaties besteden bovendien vaak veel aandacht aan duurzame maatregelen. Zo heeft De Rijtuigenloods een Gouden Green Key, hét internationale duurzaamheidskenmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Hiermee ben je ervan verzekerd dat er alles aan wordt gedaan om het milieu te sparen, zonder dat je inlevert op comfort en kwaliteit.

5. Culturele waarde
Industriële locaties vallen vaak onder het cultureel erfgoed van Nederland. Deze culturele waarde draagt bij aan de extra waarde van je evenement. Niet iedereen kan namelijk zeggen dat ze een evenement organiseren in een rijksmonument! Rijksmonumenten hebben een meerwaarde voor onze samenleving en dragen bij aan onze culturele identiteit.

Benieuwd naar wat De Rijtuigenloods als industriële locatie voor jouw evenement kan betekenen? Neem contact met ons op!

Op deze pagina:
De voordelen van een industriële locatie

Overige artikelen

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!