Ga voor duurzaam: de bereikbaarheid van je evenementenlocatie

Duurzaamheid en evenementen; twee begrippen die enorm ver uit elkaar lijken te liggen. Toch kunnen de twee in de praktijk prima samen gaan, mits de organisator bereid is na te denken over oplossingen om de sporen die het evenement achterlaat zoveel mogelijk te minimaliseren. Kleine stappen maken een groot verschil; denk bij de keuze van een evenementenlocatie bijvoorbeeld eens na over duurzame bereikbaarheid.

Duurzame Bereikbaarheid
Wie voornemens is een milieuvriendelijk evenement te organiseren denkt snel aan verantwoorde catering, digitale uitnodigingen en een evenementenlocatie in het bezit van een GreenKey. De bereikbaarheid van een evenementenlocatie, en de impact hiervan, is een belangrijk element dat vaak wordt vergeten. Bij de organisatie van een evenement worden vaak honderden tot duizenden bezoekers verwacht – de impact van hun reis naar het evenement op het milieu is groots. Hoe bereiken jouw bezoekers de locatie en hoe kan je de uitstoot hiervan minimaliseren?Kies een evenementenlocatie bij het station
Het OV in Nederland is duurzaam. Alle elektrische treinen rijden sinds 2017 op groene stroom. Kortom, dé manier om jouw bezoekers te laten reizen! Kies voor een locatie gesitueerd bij het station. De Rijtuigenloods heeft station Amersfoort op loopafstand en vormt dus de perfecte uitvalsbasis voor jouw evenement met gasten vanuit het gehele land en zelfs de wereld!

CO2 compenseren
Indien het onvermijdelijk is dat bezoekers met de auto komen, kun je klimaat neutraal rijden aanbieden. Er zijn verschillende bedrijven die de CO2-uitstoot van de gemaakte autoreis compenseren; zij investeren in, bijvoorbeeld, duurzame energie projecten die zorgen dat de hoeveelheid uitgestoten CO2 op een andere plek wordt voorkomen. Ook wanneer er op jouw evenement veel internationale gasten komen kan klimaatneutraal vliegen een uitkomst bieden. Voor de transfer kan het OV worden gebruikt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak voor een rondleiding of bekijk onze Best Business Deal

Op deze pagina:
Ga voor duurzaam: de bereikbaarheid van je evenementenlocatie

Overige artikelen

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!