Groot jubileumfeest in de Rijtuigenloods

De Stomavereniging bestaat vijftig jaar. Dat werd gevierd met een groot jubileumfeest. Het decor? De Rijtuigenloods!

Voor het jubileum waren alle leden uitgenodigd. “We zochten daarom een locatie waar we in ieder geval met achthonderd tot duizend mensen in één ruimte konden zijn”, vertelt Arie van Noordenne van het organiserend comité. “Maar er moesten ook verschillende kleinere ruimtes zijn voor activiteiten in kleine groepen.”

Met dat wensenlijstje in het achterhoofd kwam de vereniging al snel uit bij de Rijtuigenloods. “De locatie was perfect. We konden gebruikmaken van meerdere ruimtes. Ideaal voor ons programma”, vertelt Arie. “In de middag hadden we workshops en activiteiten zoals stoelyoga, percussieles en stoelmassages. Ook waren er veel stands met informatie voor de leden, variërend van hulpmiddelen voor stomadragers tot ligfietsen en een info-stand van de douane op Schiphol. Dat we dit konden doen in de diverse wagons en andere subruimtes was een groot pluspunt.”

‘s Morgens kwamen alle leden van de Stomavereniging bij elkaar in de grote zaal voor een plenair programma met onder meer trendwatcher Ruud Veltenaar. “Er stond aansluitend een groot lunchbuffet klaar. Terwijl de leden genoten van de lunch werden ze ondertussen vermaakt. We hadden een aantal tafelgoochelaars uitgenodigd om aan tafel trucs uit te voeren. Hilarisch, want iedereen was natuurlijk vastberaden om de truc te ontdekken”, vertelt Arie lachend. Met een volle maag bewogen de leden zich richting het middagprogramma. Na het  dagprogramma voor leden was er nog een feestelijk samenzijn voor de vrijwilligers.

“In de avond waren er alleen nog maar vrijwilligers aanwezig, die de dag afsloten met een leuke samenzang. De Rijtuigenloods heeft voor hen daarna nog een heerlijk diner op tafel getoverd. Ondertussen werden de vrijwilligers toegezongen door een muzikaal duo. Een perfecte afsluiting van deze dag!” 

Op deze pagina:
Groot jubileumfeest in de Rijtuigenloods

Overige artikelen

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!