Altijd duurzaam eten op jouw event

Wil je een verantwoord en duurzaam evenement organiseren? Vergeet dan de catering niet. Als je kiest voor producten uit de korte voedselketen, leggen jouw lunch, diner, hapjes en drankjes veel minder kilometers af. Next Venue maakt het je gemakkelijk om een event met een lagere ‘foodprint’ te organiseren. 

Rechtstreeks van het land naar jouw event
De duurzaamheid van een event begint al bij de reis ernaartoe. Dankzij onze centrale ligging naast station Amersfoort is reizen met het openbaar vervoer een logische én duurzame keuze. Komt een deel van je gasten toch met de auto? Dan denken we graag mee over oplossingen zoals gezamenlijke shuttles of het compenseren van de CO₂-uitstoot van het vervoer.

De catering op de Rijtuigenloods wordt namelijk verzorgd door Neder Groep. Zij weten waar je de lekkerste lokale producten haalt. En brengen die rechtstreeks van de boeren, bakkers en brouwers naar jouw evenement. Doordat er geen tussenschakels zijn, is er minder transport nodig. Goed voor het milieu dus. Ook hoeven er minder partijen wat te verdienen aan wat je jouw gasten serveert. Daardoor krijgen voedselmakers een eerlijke prijs en betaal jij niet te veel voor de catering tijdens jouw event!

Foodbook vol lekkere, lokale inspiratie
Van lunch tot diner en van tussendoortjes tot borrel; in het foodbook van Next Venue vind je voor elk moment van de dag lekkere opties met lokale en seizoensgebonden producten. Serveer gasten bij de lunch bijvoorbeeld versgebakken Veluws brood, soep van buitenbeentjes en salade van Hollandse quinoa. Of geniet van bitterballen met Bommelerwaards rund bij een kloosterbiertje uit de Amsterdamse Bijlmer of verse sap uit de Flevopolder. Voor het diner kies je uit de lekkerste lokale buffetten, shared dinners en BBQ-arrangementen. 

Duurzaam eten begint bij bewust kiezen voor wat het seizoen te bieden heeft. Daarom stemmen wij onze menu’s voortdurend af op de tijd van het jaar. In de lente werken we met jonge bladgroenten en frisse smaken, terwijl we in de herfst juist kiezen voor stevige, lokale ingrediënten zoals knolgroenten en paddenstoelen. Door in te spelen op seizoensaanbod voorkomen we onnodige import en stimuleren we boeren uit de regio.



Samen voedselverspilling tegengaan
Tijdens jouw evenement wil je natuurlijk dat gasten niets tekortkomen. Logisch. We zorgen dus dat er altijd genoeg is. Maar het is ook zonde als er veel overblijft en weggegooid moet worden. Daarom kijken we samen hoe we voedselverspilling kunnen tegengaan. Een actief no-showbeleid helpt daarbij. Blijft er toch wat over? Dan mag je dat bij Next Venue-locaties meenemen. Zo gaat er niets verloren! 

Blijft er dan toch iets over? Bij De Rijtuigenloods beschouwen we voedselresten niet als afval, maar als waardevolle grondstof. Reststromen uit de keuken worden zorgvuldig gescheiden en afgevoerd naar verwerkers die er onder meer compost van maken. Daarmee dragen we niet alleen bij aan minder verspilling, maar ook aan de productie van duurzame energie.

Greenkey als basis van de Rijtuigenloods

Onze toewijding aan duurzaamheid wordt bevestigd met het Green Key Goud certificaat – de hoogste waardering voor milieuvriendelijke locaties. Dat betekent dat we verder kijken dan alleen de keuken. We letten op energiegebruik, waterbesparing, schoonmaakmiddelen, en sociale betrokkenheid. Zo creëren we een totaalervaring waarin duurzaamheid voelbaar is op elk niveau.

Stel online jouw eventcatering samen
Smaakt dit naar meer? Stel dan online jouw evenement samen. Gewoon lekker waar en wanneer jou dat uitkomt. In de online offerteconfigurator van Next Venue vind je ook alle duurzame en verantwoorde foodkeuzes voor jouw event. Kiezen, klikken en je hebt de offerte voor jouw evenement bij elkaar. Zo gemakkelijk kan het organiseren van een verantwoord evenement zijn!

Op deze pagina:
Altijd duurzaam eten op jouw event

Overige artikelen

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!