Jouw evenement in De Rijtuigenloods? 5 redenen!

De Rijtuigenloods is dè industriële evenementenlocatie van Midden Nederland. Met zijn historische karakter is het echt een pareltje dat er uit springt. Naast een geweldige industriële uitstraling, zijn er meer redenen om je evenement in De Rijtuigenloods te organiseren. We geven je er vijf!

1. Authentiek interieur
De hoge constructie, authentieke industriële spoorelementen en het trendy interieur geven deze locatie een unieke look & feel. Originele treinrijtuigen als subruimtes, dat zie je niet vaak! Ook heeft De Rijtuigenloods een deels glazen dak. Hierdoor komt er veel daglicht naar binnen wat extra sfeer aan de locatie geeft. Wil je liever een iets donkerder setting? Geen probleem! Met één druk op de knop is het glazen dak te verduisteren.

2. Rijke historie
Stap maar eens binnen in De Rijtuigenloods en laat je buiten al verrassen door alle historische gebouwen op De Wagenwerkplaats. Op dit industriële spoorcomplex werden vanaf 1900 rijtuigen van de Hollandsche Ijzeren Spoorweg-Maatschappij en de NS onderhouden. En die historie ruik je bijna nog! In en om De Rijtuigenloods herinneren de originele spoorrails, de takels aan het dak en de monumentale rolbrug op de parkeerplaats nog aan een verleden vol robuust staal en stomende paardenkrachten. Hoe gaaf is het om straks jouw break-outsessie te houden in één van de historische treinwagons?

3. Flexibel inzetbaar
Dit rijksmonument is nu een prachtige evenementenlocatie waar zich al tal van middelgrote en grote evenementen hebben afgespeeld. Van congres tot symposium en van beurs tot feest. De Rijtuigenloods is geschikt voor 200 tot 2000 personen en heeft 1 grote zaal van 2850 m² en 15 subruimtes. Stap voor een vergadering bijvoorbeeld binnen in één van de historische sub-ruimtes. Alle ruimtes zijn flexibel in te richten. De Rijtuigenloods beschikt over alle voorzieningen en moderne faciliteiten die nodig zijn voor een geslaagd evenement!

4. Hoogwaardige horecamogelijkheden
Goed eten en drinken; het is één van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvol congres of evenement. Daarvoor zit je bij De Rijtuigenloods wel goed! De chefkoks bereiden met veel liefde gerechten bomvol verse en biologische ingrediënten, die vervolgens door het vriendelijke bedieningspersoneel bij jou aan tafel worden gebracht. Naast uitgebreide lunches en petit fours, zorgen we graag voor een uitgeserveerd diner of een dinerbuffet in een prachtige setting. Ontdek onze creatieve catering.

5. Centraal gelegen in Nederland
Je vindt De Rijtuigenloods in Amersfoort, nabij de snelwegen A1 en A28. Gasten kunnen parkeren op één van de 400  parkeerplaatsen. Een uitbreiding hierop is mogelijk. Komen je gasten met het openbaar vervoer? Geen probleem, De Rijtuigenloods ligt op 500 meter van Station Amersfoort Centraal.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw evenement in De Rijtuigenloods? Neem contact met ons op! 

Op deze pagina:
Jouw evenement in De Rijtuigenloods? 5 redenen!

Overige artikelen

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!