Onvergetelijk bedrijfsfeest of té gek jubileumfeest

Tijdens een bedrijfsfeest, jubileumfeest of receptie draait alles om beleving. Bij een industrieel rijksmonument als De Rijtuigenloods zit dat wel goed. Wedden dat jouw gasten onder de indruk zijn van de hoge ruimte, authentieke spoordetails, historische treinwagons en bijzondere lichtinval? 

Dat maken we af met hoogwaardige faciliteiten en horeca. De Rijtuigenloods is uiteraard flexibel in te richten in jullie gewenste stijl, waardoor elk gezelschap zich er thuis voelt. Zelf ervaren? Maak een afspraak voor een locatiebezoek!

Alle voordelen op een rij

 • Meerdere subruimtes
  Doordat De Rijtuigenloods over meerdere subruimtes beschikt kun je een verscheidenheid aan activiteiten tegelijk laten plaatsvinden. Zo kun je naast het hoofdpodium ook een lounge-area en bruincafé creëren. Of wat dacht je van een comedytrain, mini casino of cocktail/gin-tonic bar?
 • Full-service locatie
  Naast advies qua locatie-indeling, inrichting en culinaire & technische invulling denken onze medewerkers ook graag mee voor die te gekke DJ of feestband, de fantastische cocktailbar of eyecatcher die niet mag ontbreken op het feest. We beschikken over jarenlange ervaring en delen dit graag met u.
 • Overnachtingsmogelijkheden vlakbij
  Op loopafstand van De Rijtuigenloods treft u een tweetal hotels aan. NH Amersfoort (114 kamers) en Mercure Hotel Amersfoort Centre (142 kamers). Op korte rijafstand zijn diverse andere hotels gevestigd.
 • Exclusiviteit
  Je huurt De Rijtuigenloods altijd exclusief en kan gebruik maken van 3300 m2 vrij in te delen vloeroppervlak.
 • De Rijtuigenloods is duurzaam
  De Rijtuigenloods beschikt over een gouden Green Key, wat waarborgt dat aan de strengste eisen op het gebied van duurzaamheid is voldaan. Deze Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die aantoonbaar bezig zijn met de milieuzorg binnen het bedrijf. Meer weten? Kijk op www.kmvk.nl
 • Scherp geprijsd
  De Rijtuigenloods introduceert een Best Party Deal met aantrekkelijke korting. Profiteer nu van een compleet verzorgde feestavond voor slechts € 49,95 per persoon! Dit is inclusief locatiehuur, onbeperkt dranken, tafelgarnituur, warme en koude hapjes, personeel en inrichting.
 • Goed bereikbaar
  De Rijtuigenloods is met de auto uitstekend bereikbaar via uitvalswegen A28 en A1. Kom je liever met het openbaar vervoer? Ook dat is geen probleem, de rijtuigenloods ligt op 500 meter van station Amersfoort Centraal.
 • Parkeergelegenheid
  De Rijtuigenloods beschikt over 400 gratis parkeerplaatsen op eigen terrein. Om dit in goede banen te leiden verzorgen wij altijd parkeerbegeleiding. Een warm welkom voor jullie gasten!
 • Capaciteit
  De Rijtuigenloods heeft een capaciteit van 2000 personen, ook de garderobe is geschikt voor dit aantal.
 • Een geweldige historie
  Met ruim 100 jaar historie van robuust staal, indrukwekkende rijtuigen en stomende paardenkracht is De Rijtuigenloods een kroonjuweel van de industriële revolutie in Nederland. Begin 1900 werd in Amersfoort ‘De Wagenwerkplaats’ gebouwd; een groot terrein direct aan het spoor waar treinrijtuigen werden gebouwd en onderhouden. De Rijtuigenloods is één van de grotere loodsen op ‘De Wagenwerkplaats’ en had vroeger een bestemming als onderhoudsloods voor rijtuigen. Dit is nog steeds duidelijk terug te zien in de verschillende rails door de locatie, de takels aan het dak en de monumentale rolbrug op de parkeerplaats. Tegenwoordig vormen deze elementen de stille getuigen van een rijke historie tijdens tal van evenementen.

Impressies van feesten in De Rijtuigenloods

Location

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in.