Het terrein De Wagenwerkplaats

Het terrein waarop De Rijtuigenloods is gevestigd bruist! Door de diverse industriële en historische locaties waan je je terug in de tijd van stomende paardenkracht en noeste arbeid. Oude rangeersporen en een rolbaan met machinistenhuisje herinneren als fraaie decorstukken aan de vroegere functie van het spoorcomplex. 

Ontdek de mogelijkheden van dit veelzijdige gebied:

Rondleidingen

Wat is er nou handiger dan de omgeving te betrekken voor een break tussen de presentaties? De Wagenwerkplaats herbergt een schat aan historische informatie én is het voorbeeld van succesvolle burgerparticipatie en herbestemming. Het toont hoe een gebied met een industrieel verleden van de sloop is gered en een nieuwe toekomst heeft gekregen. Een geschikte plek voor een rondleiding dus waarbij de gasten geïnformeerd worden over de ontstaansgeschiedenis, de architectuur en het gebruik door de jaren heen. Je kunt de rondleiding aankleden door het terrein te verkennen met segways of jumbo steps; naast informatief ook nog actief!

Workshops


Op zoek naar een creatieve onderbreking tijdens een bijeenkomst? Op het terrein zijn diverse ateliers, werkplaatsen en kantoren te vinden. Deze ondernemingen kunnen betrokken worden tijdens een bijeenkomst. Zoals een workshop glas in lood zetten of ritmisch klappen in groepsverband. Een clinic sportklimmen in de Keiboulderhal. Leer je medewerkers samenwerken door een cursus associatief tekenen. Of krijg de kunst van het jongleren onder de knie vanuit Circusschool Amersfoort! Ook leuk; een rondleiding door het CliniClowns college, een unieke theaterbelevenis. Mogelijkheden alom. Wij informeren je graag.

Zusterlocaties

Naast De Rijtuigenloods als grootste evenementenlocatie biedt het terrein nog meer evenementenlocaties. Elke locatie beschikt over voldoende parkeerplaatsen en ligt net als De Rijtuigenloods op loopafstand van het Centraal Station van Amersfoort. De locaties beschikken over technische installaties en horecafaciliteiten.

Centraal Ketelhuis

Geschikt tot 350 personen

Modern en warm interieur met industriële elementen

Ruim terras op de zon

 

Oude Magazijn

Capaciteit tot 250 personen

Stoer van buiten, smaakvol ingericht met natuurlijke materialen

Veel daglicht door kenmerkend dak

 

De Veerensmederij

Theaterzaal met tribune

Geschikt tot 450 personen

Karakteristieke hoge schoorstenen

 

Horeca

De nieuwste toevoeging aan De Wagenwerkplaats is het DLC Restaurant. Een inspirerende en duurzame locatie dat volledig is opgebouwd uit gerecyclede materialen. Het DLC Restaurant maakt gebruik van een eigen moestuin waarin groenten en fruit worden verbouwd. Aan het restaurant zit een kas vast, die ook kan worden ingezet als subruimte of voor een borrel. Tussen de kruidentuintjes, een kippenren en een volière geeft dat een unieke beleving – zeker wanneer je de pure en eerlijke producten ziet terug komen in de hapjes en drankjes. 

Naast het restaurant doet het Centraal Ketelhuis dienst als lunchcafé van woensdag tot en met zondag.

Meer weten?

Bekijk de website van De Wagenwerkplaats of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Op deze pagina:
Het terrein De Wagenwerkplaats

Overige artikelen

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!