Sfeervol evenement op een veilige afstand; zo fix je dat!

Na een periode van veel online contact is de hunkering naar een fysiek evenement groots, en de dag dat het weer kan komt steeds dichterbij. Het online evenement biedt een passend alternatief, maar wie echt kennis wil delen die blijft hangen weet dat het fysieke element key is. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om een evenement veilig en sfeervol in te vullen! Of dat nu fysiek is of deels online in de vorm van een hybride evenement. Er is altijd een passende oplossing!

Plenair
De kick-off van jouw evenement staat of valt met een sterke plenaire sessie. En nu er weer meer mag, kunnen werknemers weer fysiek bij je evenement zijn. Nu kan het natuurlijk dat werknemers liever thuis willen werken, omdat ze zich daar veiliger voelen. Ook dit is geen probleem. Iedereen kan de sessie op afstand volgen via een live stream en, indien gewenst, kunnen ze ook interactief mee doen door vragen te stellen of deel te nemen aan de mobiele quiz.

Hybride events
Een grote groep geïnteresseerden en/of genodigden? Denk dan aan een hybride evenement! Het evenement is live en achteraf te volgen via een webcast. Genodigden kunnen het evenement bijvoorbeeld vanuit huis volgen, maar een koppeling tussen twee verschillende evenementlocaties maken behoort ook tot de mogelijkheden. Wat een hybride evenement leuk maakt is dat het hier niet om een louter statische verbinding gaat; interactie tussen de deelnemers is een vereiste. Denk hierbij aan de mogelijkheid om vragen te stellen of deel te nemen aan een quiz. Zo houd je de aandacht van alle deelnemers vast; ook van de ‘bezoekers’ die niet fysiek aanwezig kunnen zijn. 

Veilig borrelen
Een evenement is niet compleet zonder een netwerk of borrelmoment. Even bijkletsen, napraten en contact leggen. Naargelang de aard van het evenement kan hierbij voor een goede vorm worden gekozen. Kennen de deelnemers elkaar bijvoorbeeld nog niet en is er behoefte aan netwerken? Denk dan aan een speeddate borrel; waarbij de deelnemers op gezette tijden van plaats wisselen. Bij de borrel staan de gasten aan statafels en geschiedt de uitservering van dranken door de barman. 

Instructies vooraf
Om het evenement veilig te laten verlopen is het belangrijk dat de bezoekers vooraf instructies ontvangen via, bijvoorbeeld, e-mail. Hoe verloopt de ontvangst, welke stoel en/of statafel is aan hen toegewezen en hoe geschiedt de roulatie bij bijvoorbeeld de borrelsessie? Het kan daarbij handig zijn een vloerplan te delen en duidelijk te maken welke personen de desbetreffende avond als vraagbaak fungeren. Daarnaast is het goed om een instructie rondom hygiëne en afstand mee te geven aan de gasten. Iedereen op je evenement moet zich veilig voelen, dat is key!

Een evenement, juist nu!
Een evenement is nu meer gewenst dan ooit en zal nog lang in het geheugen van je bezoekers gegrift staan. Met de huidige versoepelingen is de hunkering naar fysieke samenkomst en wederzien immers groots! Of dat nu helemaal fysiek is tot het maximaal toegestane aantal personen, of deels in de vorm van een hybride evenement. Er is altijd een passende oplossing! Daarnaast heeft iedereen begrip voor de nieuwe regels; het gaat tenslotte om hun eigen veiligheid en die van anderen. 

Behoefte aan extra zekerheid? Maak kennis met ons garantiefonds, waarbij je altijd de garantie hebt jouw evenement te verplaatsen tot 10 werkdagen voor deze plaatsvindt. Benieuwd naar de verdere mogelijkheden of heb je vragen? Neem contact op met onze adviseurs!

Op deze pagina:
Sfeervol evenement op een veilige afstand; zo fix je dat!

Overige artikelen

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!