Dag van de Stad 2018

Op maandag 29 oktober werd de tweede editie van de Dag van de Stad gehouden in Amersfoort, met ruim 2000 bezoekers een geslaagde dag. De gehele Wagenwerkplaats stond in het teken van de Dag van de Stad met dit jaar als thema 'de stad in balans'! Iedereen die in Nederland werkt aan de ontwikkeling van stad en stedelijke regio's kwam op deze speciale dag bij elkaar. Eén dag waarop zij zich konden laten inspireren, informeren en met elkaar in gesprek konden gaan over de ideale balans van de stad in de toekomst.

Elke dag zijn bestuurders, ambtenaren, ondernemers, woningcorporaties, zorginstellingen, actieve inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en wetenschappers bezig om de steden in Nederland verder te brengen. En dat is niet voor niets, driekwart van de inwoners van Nederland woont in grote of middelgrote steden. De bevolking neemt toe, naar verwachting met nog eens een miljoen mensen tot 2030. Hoe zorgen we dan voor een goed evenwicht tussen uiteenlopende belangen in deze groeiende steden en stedelijke regio's? Tussen bezoekers en bewoners? Tussen steen en groen? Tussen welvaart en welzijn? Op de Dag van de Stad 2018 stonden al deze vraagstukken centraal om gezamenlijk op zoek te gaan naar de ideale balans. En die is voor iedere stad anders. 

Topsprekers
De Dag van de Stad was de unieke kans om op één dag inspiratie op te doen, te agenderen, te ontmoeten en samenwerking te zoeken. De balans van het evenement was opgedeeld in deelcongressen ondeverdeeld in tien monumentale gebouwen op de Wagenwerkplaats. Ieder gebouw had zijn eigen thema. Of het nu ging over duurzaamheid, veiligheid, gezondheid of samenwerking, alle belangrijke opgaven van de stad kregen een plekje en kwamen aan bod! Speciale gast deze dag was BZK-minister Kajsa Ollongren, zij verteld over de Dag van de Stad en de toekomst voor steden in Nederland.

Ook was er de mogelijkheid om te luisteren naar toonaangevende sprekers. Zoals vermaard architect Francine Houben, goeroe van de energieneutrale samenleving Marjan Minnesma en de New Yorkse stadsvernieuwer Robert Hammond. Ook hadden bezoekers de mogelijkheid om eens eens met eigen ogen te zien hoe het er in de praktijk van Amersfoort aan toe gaat. Te voet, per fiets en met de bus konden zij mee naar de meest innovatieve stedelijke ontwikkelingsprojecten in en rond Amersfoort. Burgemeester Bolsius van Amersfoort verteld meer over de balans in zijn stad Amersfoort en de belangrijkste opgaven voor de toekomst.

Op deze pagina:
Dag van de Stad 2018

Overige artikelen

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!